Kusari-Lila: Kosova rrezikon t’i humbë edhe 75 milionë euro
Kusari-Lila: Kosova rrezikon t’i humbë edhe 75 milionë euro
Deputetja e Alternativës, njëherësh kryetare e kësaj partie, Mimoza Kusari-Lila, ka akuzuar ...
Rezervimi.com, synon ta promovojë Kosovën si vend turistik
Rezervimi.com, synon ta promovojë Kosovën si vend turistik
Të martën është lansuar platforma për akomodime dhe rezervime online Rezervimi.com, një produkt që synon të ndihmojë në promovimin e turizmit në ...
KPK-ja kërkon që mos të bllokohen produktet e Kosovës në Shqipëri
KPK-ja kërkon që mos të bllokohen produktet e Kosovës në Shqipëri
Klubi i Prodhuesve të Kosovës (KPK) ka reaguar për trajtimin e prodhimeve “Made in Kosova” në tregun e Shqipërisë. ...
Kontroll i rreptë i produkteve të importuara
Kontroll i rreptë i produkteve të importuara
Autoritetet kompetente në Kosovë, përgjegjëse për kontrollin e ushqimit, sigurojnë qytetarët se produktet të cilat importohen, i nënshtrohen një ...
OEK-u: Shqipëria mos t’i nënçmojë prodhimet “Made in Kosova”
OEK-u: Shqipëria mos t’i nënçmojë prodhimet “Made in Kosova”
Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) ka ngritur si shqetësim qasjen jashtëzakonisht diskriminuese të autoriteteve të Republikës së Shqipërisë ndaj ...
Indeksi i inputit të përgjithshëm në bujqësi bie 0.2%
Indeksi i inputit të përgjithshëm në bujqësi bie 0.2%
14.08.2017 | 14:19
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksi i Çmimeve të Inputeve dhe Çmimet në Bujqësi“ për tremujorin e dytë të këtij viti (TM2 ...
Hyrja e Kosovës në borxh publik nuk solli zhvillim ekonomik
Hyrja e Kosovës në borxh publik nuk solli zhvillim ekonomik
14.08.2017 | 12:05
Sipas të dhënave zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), borxhi publik ka arritur në 942.7 milionë euro në TM1 2017, që tregon për një rritje ...
Kodi +383 funksionalizohet në qershor të vitit 2018
Kodi +383 funksionalizohet në qershor të vitit 2018
13.08.2017 | 12:14
Kodi i ri +383 do të funksionalizimet në qershor të vitit të ardhshëm, kur në të njëjtin muaj të shuhen kodet +377 dhe +386. ...
Rriten shkëmbimet tregtare Kosovë-Shqipëri
Rriten shkëmbimet tregtare Kosovë-Shqipëri
12.08.2017 | 10:40
Shkëmbimet tregtare mes Kosovës dhe Shqipërisë për shtatë mujorin e këtij viti janë rritur me rreth 30 për qind. Ky fakt është bërë i ditur nga ...
Lehtësohet puna për shpërndarjen e pagesave për ndihmat sociale
Lehtësohet puna për shpërndarjen e pagesave për ndihmat sociale
11.08.2017 | 18:02
Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS), Posta e Kosovës dhe Banka për Biznes, të premten kanë nënshkruar marrëveshje të bashkëpunimit për ...
Thatësira dëmton kulturat bujqësore
Thatësira dëmton kulturat bujqësore
11.08.2017 | 17:26
Temperatura e larta dhe thatësira, që kanë përfshirë Kosovën, kanë shkaktuar dëme të mëdha në rendimentet e kulturave bujqësore. ...