Gjysmë shekulli jetë e institucionit kryesor të trashëgimisë në Prizren
Gjysmë shekulli jetë e institucionit kryesor të trashëgimisë në Prizren
Qendra Rajonale e Trashëgimisë Kulturore në Prizren (ish-Instituti për Mbrojtje të Monumenteve) ka ...
Hapet ekspozita e fotografive “Green Belt 2017”
Hapet ekspozita e fotografive “Green Belt 2017”
Environmentally Responsible Action (ERA) group ka organizuar në mullirin e “Haxhi Zekës” në Pejë hapjen solemne të ekspozitës së fotografisë “Green ...
“Armagedoni” hap konkurs për botim të dorëshkrimeve
“Armagedoni” hap konkurs për botim të dorëshkrimeve
Shtëpia Botuese “Armagedoni”, në mbështetje të Statutit të vet, ka shpallur sot konkurs për mbështetjen e botimit të dorëshkrimeve të tezave të ...
Libri “Blood Libel” edhe në bibliotekën kombëtare të Sofjes
Libri “Blood Libel” edhe në bibliotekën kombëtare të Sofjes
Libri “Blood Libel” i autorit Bardhyl Mahmuti tani gjendet edhe në bibliotekën kombëtare të Sofjes. ...
Sonte jepet shfaqja “Shenjëtorja e errësirës”
Sonte jepet shfaqja “Shenjëtorja e errësirës”
Në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të Teatrove “Prishtina International Theater Festival”, PITF 2017, që po mbahet në Teatrin AAB “Faruk Begolli”, ...
Formohet Komisioni i Vizionimit
Formohet Komisioni i Vizionimit
17.10.2017 | 11:35
Qendra Kinematografike e Kosovës, përkatësisht Këshilli Drejtues i QKK-së, ka formuar Komisionin e Vizionimit, i cili do të angazhohet për dhënien e ...
Fusha e trashëgimisë do të mbetet ndër prioritetet e MKRS-së
Fusha e trashëgimisë do të mbetet ndër prioritetet e MKRS-së
17.10.2017 | 11:30
Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka pritur të hënën në takim kryesuesen e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, përfaqësuesen ...
Nis Festivali Ndërkombëtar i Teatrove
Nis Festivali Ndërkombëtar i Teatrove
17.10.2017 | 11:29
Në Prishtinë të hënën ka nisur Festivali Ndërkombëtar i Teatrove “Prishtina International Theater Festival - PITF 2017”, i organizuar nga Kolegji AAB ...
Zbulohet misteri më i madh arkeologjik i Mesdheut
Zbulohet misteri më i madh arkeologjik i Mesdheut
16.10.2017 | 22:31
Një ekip arkeologësh zviceranë dhe holandezë, të cilët kanë deshifruar mbishkrim mbi një pllakë guri 3200 vjeçare, mendohet se kanë zgjidhur një nga ...
Një leksion me biografinë e 168 autorëve
Një leksion me biografinë e 168 autorëve
16.10.2017 | 10:59
Shkruan: Biser Mehmeti ...
Thaçi: Hasi dhe Zymi janë emblema të lirisë
Thaçi: Hasi dhe Zymi janë emblema të lirisë
14.10.2017 | 19:30
Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, mori pjesë të dielën në edicionin e 46-të, të manifestimit letrar, kulturor e shkencor “Takimet e ...