Studenti bën jetë luksi: Më mban dashnori i moshuar
Studenti bën jetë luksi: Më mban dashnori i moshuar
Edward Oliveri është 24-vjeçar dhe jeton në Londër në mes të luksit. Ai është ende një student, por ...
E dini pse dita i ka 24 orë?
E dini pse dita i ka 24 orë?
Historia e ndërtimit të kohës është jashtëzakonisht konfuze, por kjo pyetje ka vetëm një përgjigje të thjeshtë. ...
Të gënjesh është stres i vërtetë, ja sa shtrenjtë i kushton shëndetit
Të gënjesh është stres i vërtetë, ja sa shtrenjtë i kushton shëndetit
Sipas një studimi amerikan, duke thënë shpesh gënjeshtra, mund t’i shkaktoni një gjendje tensioni dhe ankthi shëndetit. Duke qenë të sinqertë, ...
Projekti sekret i shkencëtarëve sovjetikë për ndryshimin e klimës
Projekti sekret i shkencëtarëve sovjetikë për ndryshimin e klimës
Kërkuesit kanë zbuluar në arkivën e Shën Petersburgut në Rusi disa projekte të panjohura më parë/sekrete dhe të pa vëna në zbatim nga shkencëtarët ...
Antarktida: Fakte dhe kuriozitete rreth kontinentit më të ftohtë në botë
Antarktida: Fakte dhe kuriozitete rreth kontinentit më të ftohtë në botë
Antarktida, kontinenti më i ftohtë, më me erë dhe më i thatë, përmban 90% të të gjithë akullit në planet në një zonë sa ½ e Shteteve të Bashkuara. ...
Zbulohet vendi “binjak” i Trekëndëshit të Bermudës ku koha “ngrin”
Zbulohet vendi “binjak” i Trekëndëshit të Bermudës ku koha “ngrin”
27.03.2017 | 12:18
Një nga karakteristikat më të shquara të njeriut është se ai është në kërkim të vazhdueshëm për informacion në ngjarje të mëdha e të pazakonta dhe në ...
7 fakte që nuk i dini për gjirafat
7 fakte që nuk i dini për gjirafat
27.03.2017 | 12:06
Bota do të ishte një vend më i vogël pa gjallesat e saj, dhe sidomos ato që janë të larta, si për shembull gjirafat. ...
Sëmundjet që na prekin nëse nuk i lajmë duart pasi zbresim nga autobusi
Sëmundjet që na prekin nëse nuk i lajmë duart pasi zbresim nga autobusi
27.03.2017 | 12:05
Të gjithë e dimë se prekja e tubave të autobusit është diçka nga e cila duhet të ruhemi sepse atë mund ta kenë prekur edhe persona të tjerë më parë ...
Gjenet përgjegjëse për sjelljen në jetë të binjakëve
Gjenet përgjegjëse për sjelljen në jetë të binjakëve
27.03.2017 | 12:00
Kur një femër pret të bëhet nënë, jo me një, por me dy fëmijë, gjëja e parë që e pyet mjeku është nëse ka historik binjakësh në familje. ...
60 vjet / Ngjitjet dhe rëniet e Bashkimit Evropian
60 vjet / Ngjitjet dhe rëniet e Bashkimit Evropian
27.03.2017 | 11:59
Eksperimenti demokratik më kompleks i botës, mori formë 60 vjet më parë, nën hijen e zgjatur të luftës më të madhe dhe më të tmerrshme botërore. ...
10 celularët që bënë historinë
10 celularët që bënë historinë
27.03.2017 | 11:55
Ju kujtohet emri i modelit të parë Gsm apo i atij që çoi në pension ekranet bardhezi. ...