Si duhet të jetë tensioni në bazë të moshës që keni
Si duhet të jetë tensioni në bazë të moshës që keni
14.08.2017 | 19:46
Një ndër problemet shëndetësore më të përhapura është tensioni.
Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjes së gjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme. Por ka një mesatare se sa duhet të jetë vlera e tensionit për çdo grupmoshë. Pikërisht, mosha është një nga shkaktarët e shtypjes së gjakut dhe ne duhet të dimë se çfarë niveli të shtypjes së gjakut duhet të kemi në bazë të moshës që kemi.
 
Te meshkujt:
Mbi 20 vjeç: 123/76
20-30 vjeç: 126/79
30-40 vjeç: 129/81
40-50 vjeç: 135/83
50-60 vjeç: 142/85
Mbi 70 vjeç: 142/80
 
Te femrat:
Mbi 20 vjeç: 116/72
20-30 vjeç: 120/75
30-40 vjet: 137/84
40-50 vjeç: 137/84
50-60 vjeç: 144/85
Mbi 70 vjeç: 159/85
List of videos